Grekland

Dodekaneserna

Telendos: Att göra/ sevärt

Telendos erbjuder möjlighet till klättring, snorkling och vandring samt lugn och ro och tid för eftertanke. Det finns inga större välbevarade sevärdheter utan hit åker du för att bara vara.

Ruiner

Även om det inte finns några större välbevarade lämningar på Telendos så finns några ruiner att vandra till. På Mount Rachi norra sluttning ligger resterna av ett medeltida kloster/fästning, Agios Konstantinos, och delar av en romersk stad. Tack vare de fynd som har gjorts på denna bergssida så får inga hus byggas här och vyerna är storslagna.

 

Telendos by

Den enda byn som finns på Telendos är färjelägret du anländer till. Invånarna i byn är väldigt gästvänliga och det är lätt att känna sig välkommen till ön. Det finns inga vägar på Telendos och byn är inget undantag utan det finns några stenlagda gränder, en stenlagd hamnpromenad och stigar runt bebyggelsen. Byn är riktigt mysig och har ett tiotal tavernor att beta av under vistelsen här.

Vandring/ klättring

Det går bra att vandra runt Telendos som har flera platser med otroligt vacker utsikt. Oftast är det tystare än tyst och inte ens havets brus hörs på vissa ställen. Tack vare klättrarna så finns det bra upptrampade stigar som går kors och tvärs över ön. Eftersom Telendos är brant så kan vissa delar av vandingarna vara rätt krävande samtidigt som det är ont om skugga. Vandringen till Agios Konstantinos gör du bäst på eftermiddagen medan en vandring runt hela ön är bäst att starta på morgonen. Till de klättringspunkter som inte är så tillgängliga via vandringsleder finns det anordnade båtturer att följa med på.

Rulla till toppen