Grekland

Dodekaneserna

Lipsi: Stränder

Det finns en rad badvikar på Lispis som du nästan kan få helt för dig själv. Enklaste sättet att nå dem är att ta badbåten som avgår ifrån hamnen i Lipsi stad.

Kampos Beach

Det tar cirka 10 minuter att går till Kampos Beach från Lipsi stad. Kampos Beach är en av de längsta stränderna på Lipsi och består av sand och har klart ljusblått vatten. Stranden är inte organiserad med solstolar och parasoller men det finns några träd längs strandkanten som skänker skugga.

Liendos Beach

Liendos Beach ligger cirka en kilometer väst om Lipsi stad. Stranden är den populäraste stranden eftersom den ligger så nära stan. Stranden är delvis organiserad, vattnet är klart och inte bråddjupt och underlaget består av sand. Några träd intill vägen ger skugga.

Platys Gialos

Cirka sex kilometer nordväst ligger den oorganiserade stranden Platys Gialos. Här är det betydligt mindre folk än vid stranden närmast Lipsi stad. Platys Gialos har fin, mjuk sand och ett alldeles grönt vatten. Det finns inga träd som skänker skugga men en bit upp från stranden finns olivträd att gömma sig under. En taverna finns vid stranden som håller öppet mellan mitten på juni och september.

Elena Beach

Elena Beach ligger knappt 30-minuters gångväg från Lipsi stad västerut. Stranden är oorganiserad och består av både sand och sten. Vattnet är kristallklart och solen steker bar då det är dåligt med skugga.

Katshadia Beach

Katshadia Beach ligger cirka tre kilometer söder om Lipsi stad med Lipsis camping strax där bakom. Stranden är oorganiserad men det finns en taverna/ musikbar intill stranden. Stranden är inte speciellt djup men har fin sand med träd som ger skugga.

Scroll to Top