Grekland

Dodekaneserna

Kalymnos: Stränder

Emporios Beach

Stranden i Emporios är stenig men har klart och fint vatten. Det kan blåsa rätt mycket här och stranden är populär bland vindsurfare. Det finns några solstolar och parasoller att hyr mitt på stranden men det finns även träd som skänker skugga. Tavernor finns i närheten.

Massouri Beach

Stranden i Massouri är en av de bättre stränderna på Kalymnos och bättre betyder i den bemärkelsen att den består av sand och inte av klappersten. Stranden är organiserad med allt vad det innebär och tavernor och kaféer finns i närheten. Under högsäsong kan det bli ganska fullt vid den här stranden.

Myrties Beach

Myrties Beach, i byn med samma namn, är en klapperstensstrand som är cirka 700 meter lång. Vattnet är grunt och passar barnfamiljer bra. Stranden är organiserad och det finns solstolar och parasoller att hyra. Intill stranden finns tavernor och kaféer.

Plati Gialos

Platiso Gialos ligger cirka sju kilometer nordväst om Pothia och har till skillnad mot de andra stränderna svart sand. På stranden finns en taverna som servar bra mat. Det blir sällan fullt här och är ett bra alternativ till de mer populära stränderna

Therma Beach

Therma Beach ligger bara två kilometer från Pothia och när de varma källorna där. Stranden är stenig och vattnet är djupt. Stranden är organiserad och det finns solstolar och parasoller att hyra. En taverna där du kan handla mat och dryck ligger intill stranden.

Rulla till toppen