Grekland


Dodekaneserna

Arki

Till Arki kommer du med någon av de små båtarna som åker från de större grannöarna. Enklast kan vara att flyga till Samos och därefter ta en båt över till Arki.

Namn på grekiska

Αρκιοί

Flygplats

Nej

Färjor

Invånare

40

Tid

Svensk tid + 1 timme

Riktnummer

22470

Om Arki

Ögruppen Dodekanesernas minsta öbefolkning och förmodligen hela den grekiska ö-världens minsta öbefolkning bor på Arki med endast 40-talet bofasta invånare. Arki har ett samhälle och det är den lilla byn med samma namn och som också besitter Arkis hamn. Arki ligger fem kilometer norr om Lipsi och gör inte mycket väsen av sig med sina böljande kullar och ett par stränder.

Till Arki åker du om du vill ha det lugnare än lugnt och bara vill finnas till på något sätt. Det finns några tavernor i byn som även har rumsuthyrning, ett par kyrkor och ja… det är det som finns. Från de närliggande öarna Chios, Lipsi, Patmos och Samos går det dagsturer under högsäsong och de flesta turister väljer att komma hit över dagen. Det finns ett 30-tal uthyrningsrum i Arki by och trots att de flesta besökare enbart gör korta visiter så kan det vara svårt att hitta lediga rum under högsäsongen. Camping är inte tillåtet på Arki. I augusti lägger många segelbåtar till i bukten utanför Arki by som skyddar bra mot väder och vind.

På Arki tar du dig runt till fots för det finns bara två bilar och en motorcykel på ön och någon uthyrning av motorfordon finns alltså inte.

Det finns ingen post eller bankomat på Arki så tänk på att ta med dig kontanter.

Mer information om Arki hittar du i vänstermenyn.

 

Karta över Arki

Rulla till toppen