inspiration

Hotel Pegasus på Thassos

Hotel Pegasus på Thassos

  • Skriv ut

Vissa dagar är det så att jag längtar mer till Grekland än andra dagar. Idag är en sådan dag då jag längtar mer, mest och ännu mer. Längtan är så stark att om jag blundar och drömmer mig bort så känner jag sanden mellan tårna, solen som värmer och dofterna av timjan som omfamnar allt. Jag får blunda i sju veckor till innan det blir verklighet men under tiden så finns det många webbsidor, guideböcker och foton att försvinna i.

En ö som jag är väldigt nyfiken på är Thassos som ligger knappt en mil ifrån Greklands nordkust utanför staden Kavala. Thassos kallas smaragdön tack vare de gröna skogarna och den prunkande växtligheten. Till det så finns det otroligt många fina stränder med kritvit sand och turkost, klart vatten. Utanför mitt fönster ligger just nu en grå, tät dismatta över såriga, upplogade åkrar. Allt går i brunt och grått, knappast några smaragdfärger precis.

Ett hotell som jag gärna skulle spendera mina Thassosdagar på är Hotel Pegasus i Limenas, Thassos huvudort. Hotellet ligger bara 500 meter från hamnen, 700 meter från närmaste strand och 200 meter från Limenas centrum med allt vad som erbjuds där.

Hotellet är byggt i traditionell arkitektur, har en grönskande trädgård och en stor utomhuspool. Allt för stunder av skön, semesterfylld avkoppling långt bortom täta dismattor. Vid hotellets framsida ligger Björns bar som serverar uppfriskande drinkar eller varför inte ligga kvar vid poolen och ta en drink i poolbaren?

Om all tid vid poolen skulle få musklerna att bli förslappade finns både ett gym och pingisbord inomhus att varva pooltiden med.

Ja, som sagt, utanför mitt fönster ligger dimman tät men utanför Hotel Pegasus fönster ser det ut så här:

Hotel Pegasus

Kolla även Hotel Pegaus hemsida: www.thassos-pegasus.com och hotellet går även att boka via Airtours och Vingresor.

Läs även andra bloggares åsikter om Thassos, Thasos, Grekland, grekisk, sommar, semester, Medelhavet, öluff, stränder, pool, hotell.

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen