Grekland

Fastlandet

Parga: Stränder i Parga

När det gäller stränder i Parga handlar det i första han dom den som ligger mitt i byn. Det är en fin strand men blir snabbt full och då kan det vara läge att knalla över till Valtos Beach eller ta badbåten till någon annan strand längs kusten.

Ammoudia Beach

Om du väljer att ta en båttur från Parga uppför Acheron River så ligger flodens mynning i byn Ammoudia intill stranden med samma namn. Stranden är lång sandstrand med alldeles klart vatten. En bit bakom stranden börjar byns kafégata så det finns gott om möjlighet att både äta och dricka.

Intill stranden finns en camping/ställplats och en hel del träd som skänker skugga.

Ammoudia Beach ligger cirka 17 kilometer söder om Parga.

Lichnos Beach

Lichnos Beach är en organiserad strand med gott om solstolar och parasoller men även stora ytor för dig som hellre placerar dig på din medhavda handduk. Vattnet är nästintill smaragdgrönt och stranden skyddas på båda sidor av naturliga trädklädda utskjutande bergsdelar.

Lichnos Beach. (Foto: Markus Olsson)

Ovanför stranden finns en välskött camping, något enstaka hotell och studios och ett par tavernor/restauranger. Badbåtar går kontinuerligt till och från Parga.

Lichnos Beach ligger cirka fyra kilometer öster om Parga.

Parga Town Beach

Det blir ofta ganska trångt på stranden inne i Parga men det är smidigt att knalla dit när du bor i byn. Sanden är grovkornig och det blir delvis ganska djupt snabbt. Det finns både solstolar och parasoller att hyra och det blir snabbt rätt ont om plats att lägga ner sin egna handduk på.

Ovanför stranden är det bara att välja och vraka mellan barer, kaféer och restauranger.

Piso Krioneri Beach

Precis intill Parga Town Beach gömmer sig lilla Piso Krioneri Beach bakom den trädbeklädda bergskullen. Med näsan mot vattnet har du kullen på vänster sida och till vänster om kullen finns denna lilla strand. Stranden är organiserad och du har tillgång till både solstolar och parasoller.

Med tanke på närheten till Town Beach så har du även tillgång till alla faciliteter som erbjuds vid den större stranden.

Sarakiniko Beach

Sarakiniko Beach ligger cirka tolv kilometer väster om Parga och är en fin, organiserad strand. Den kanske inte är lika välbesökt som de andra stränderna men det finns en rad solstolar och parasoller att hyra och ett par tavernor att förfriska sig vid.

Stranden består av både klappersten och sand.

Om du inte vill ta dig hit bilvägen går det badbåt från Parga under säsong.

Valtos Beach

Två kilometer väster om Parga ligger den tre kilometer långa stranden Valtos Beach. Närmast Parga är det grovkornig sand men längre bort blir den finare och mjukare.

Valtos Beach är delvis organiserad så det finns gott om solstolar och parasoller att hyra. För den aktivitetslystna finns det även några vattensporter att prova på.

Ovanför stranden finns några barer/restauranger att förfriska sig vid.

Utsikt mot Valtos Beach i Parga. (Foto: Markus Olsson)

Det tar cirka 20 minuter att gå från Parga över till Valtos Beach. Om du vill skippa stigningen det innebär så kan du istället ta den båttaxi som går från Parga under säsong.

Rulla till toppen