Grekland


Fastlandet

Halkidiki

Om du vill besöka Halkidiki flyger du till Thessalonikis internationella flygplats, Macedonia. Det går reguljärflyg men även charter till området. Från de Nordöstra egeiska öarna går det i regel färjor upp till Thessaloniki och ifrån Thessaloniki kan du både åka buss eller hyra bil för att ta dig ner mot Halkidikis "fingrar". Bilresan tar mellan en till två timmar beroende på trafiken.

Namn på grekiska

Χαλκιδική

Flygplats

ja

Invånare

cirka 90 000

Tid

svensk normaltid + en timme

Riktnummer

flera

Om Halkidiki

Området Halkidiki är en delregion i provinsen Makedonien och ligger i Greklands norra landsdel med cirka 12 mil till Greklands näst största stad Thessaloniki. Halkidiki är en stor halvö som liksom utgör tre stycken fingrar; Athos, Kassandra och Sithonia, som ”pekar ut” i Nordvästra egeiska havet. Varje finger har sin egen karaktär och gör det därmed möjligt att variera semestern och hitta egna favoriter. Halkidiki har flera välbesökta och barnvänliga turistorter, fina stränder och en rad sevärdheter.

Vill du resa till de olika ”fingrarna” tar det i regel inte mer än en timme med bil mellan de olika landsdelarna. Observera att särskilda regler gäller för Athos (se Att göra/sevärt). I området finns som sagt flera turistorter men även små genuina byar så din resa går att variera i näst intill oändlighet. Denna del av Grekland har cirka 300 soldagar om året så det är lika solsäkert som den grekiska övärlden.

Mer information om Halkidiki hittar du i vänstermenyn.

Karta över Halkidiki

Rulla till toppen