Antiparos Cave- Antiparos egna grotta

Antiparos Cave- Antiparos egna grotta

  • Skriv ut

Antiparos Cave 4
Ingången till grottan, Antiparos Cave, Antiparos. (Foto: Markus Olsson)

Det är ingen hemlighet att jag är extremt förtjust i den lilla ön Antiparos som ligger strax väster om sin storasyster Paros. Det är framför allt atmosfären, de vackra stränderna och klara vattnet samt den kykladiska drömmen till huvudort som har fått mig på fall. Och kanske ett av mina favoritboenden Hotel Kastro förstås.Antiparos Cave 1

Antiparos Cave, Antiparos. (Foto: Markus Olsson)

I Antiparos stad finns två stycken cykeluthyrare och vid ett tillfälle hyrde jag en vit mountainbike-aktig cykel och gjorde den smått ogenomtänkta cykelturen till Antiparos Cave.

Antiparos Cave 2
Antiparos Cave, Antiparos. (Foto: Markus Olsson)

Antiparos Cave är den största sevärdheten på Antiparos och bjuder på en 85 meter fängslande djup upplevelse. Grottan var känd redan på Alexander den stores tid, det vill säga på 300 talet före Kristus, och flera berömdheter har besökt grottan och ristat in sina signaturer på grottväggarna. I taket hänger stora stalaktiter som nästan skapar en utomjordisk upplevelse. Grottan är skickligt upplyst och gjutna trappor leder hela vägen ner till grottans botten.

Antiparos Cave 3
Antiparos Cave, Antiparos. (Foto: Markus Olsson)

Från Chora går det en minibuss till grottan ett par gånger om dagen men det är även enkelt att ta sig upp till grottan med vespa. Från Chora tar det cirka 15 minuter bilvägen. Cykelvägen tar förstå längre tid och det är i princip omöjligt att cykla upp för den branta vägen till ingången. Den sista biten fick jag leda cykeln medan svetten forsade längs kroppen och förvånade turister stirrade ut mig när den lilla bussen puttrade förbi. Den svala luften inne i grottan gjorde gott kan jag säga.

Cykeltur till Antiparos Cave
På väg upp mot Antiparos Cave, Antiparos. (Foto: Markus Olsson)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

MARKUS OLSSON

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.


KATEGORIER

Tips Allmänt Mat och dryck Resmål Musik Stränder Artiklar Podcast