Blogg

Veckans strand: Kini Beach på Syros

Kykladernas administrativa centrum, ön Syros, var en av de öar i Grekland jag besökte ganska tidigt på mina öluffarresor. Då bodde jag i hamnstaden Ermoupolis utan tillgång till någon strand och när jag sedan återvände till Syros ett par år senare så valde jag att bo några nätter i den lilla byn Kini. Kini, vars egna strand är riktigt bra, bjuder även på fler magiska stränder om du vandra vidare längs kusten västerut.

Kini på Syros
Kini, Syros. (Foto: Markus Olsson)

I Kini finns egentligen två stränder; Kini Beach och Lotos Beach. Vid Kini Beach ligger några tavernor mot den gulvita, fina sanden och det är en perfekt plats att avnjuta en middag på medan den gyllengula solen sakta går ner vid horisonten. Här finns solstolar och parasoller att hyra men det finns även gott om plats att breda ut sin egen handduk vid sidan om.

Kini på Syros
Solnedgång i Kini, Syros. (Foto: Markus Olsson)
Kini Beach på Syros
Kini Beach, Syros. (Foto: Markus Olsson)

Fiskare förtöjer sina små båtar en bit ut i vattnet och det finns även båtar till de små stränderna på norra delen av ön, som den vackra stranden Delfini.

Kini på Syros
Kini, Syros. (Foto: Markus Olsson)

Går du några minuter till vänster (om du har näsan pekandes ut mot vattnet) så kommer du till den mindre stranden Lotos Beach där stora träd skänker skugga. I backen ovanför finns även en större taverna att nyttja i fall hungern och törsten gör sig påmind.

Lotos Beach på Syros
Lotos Beach i Kini, Syros. (Foto: Markus Olsson)

Hitta till Kini på Syros:

OM BLOGGEN

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Scroll to Top